MWC 2013: Samsung - Bada a murit, traiasca Tizen

de Redactia Hit | 26 februarie 2013

Samsung va lansa pe piata primul dispozitiv cu noul sistem de operare Tizen in  iulie sau august anul acesta, potrivit CNET, care citeaza surse din cadrul companiei sud-coreene.

Anuntul oficial din partea Asociatiei Tizen, care se ocupa cu dezvoltarea sistemului de operare mobil, va fi facut in cursul acestei saptamani, tot in cadrul Mobile World Congress de la Barcelona. Tizen a luat nastere prin colaborarea dintre Samsung si Intel si se bucura de sprijinul operatorului nipon NTT DoCoMo.

Odata cu anuntul lansarii noului Tizen, se poate spune ca sistemul de operare Bada OS al Samsung, care ruleaza pe mai multe device-uri printre care si smartphone-urile Wave 1, Wave 2 si Wave 3, dar si altele din aceeasi serie, a fost abandonat total. Nu stim daca device-urile amintite mai sus vor primi o versiune de Tizen dupa lansare, desi acest lucru pare putin probabil.

Tizen OS este bazat pe Linux si HtML5 si pare a fi extrem de customizabil.

Tizen ar trebui sa reprezinte pentru Samsung o alternativa la Android si Windows Phone, iar terminalele care vor rula acest nou sistem de operare vor beneficia de flexibilitatea si adaptabilitatea noului sistem de operare, calitati pe care Samsung le promoveaza pentru noul OS.

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tizen samsung intel tizen data lansare bada os vs tizen
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google