Localizare de tip GPS pentru userii cu dumbphone-uri

de Dinu Boboc | 21 iunie 2011

Daca te numeri printre cei care inca nu se pot desprinde de asa-numitele dumbphone-uri, insa ti-ai dori ca aceste dispozitive sa fie echipate macar cu cateva dintre feature-urile smartphone-urilor, te vei bucura sa afli ca dorinta ti s-a implinit.

Aplicatia Life360, de localizare prin GPS a iPhone-urilor sau telefoanelor Android, va putea fi folosita de acum incolo si de catre cei cu telefoane non-smartphone, informeaza Cnet.

Potrivit oficialilor dezvoltatorului software-ului, aplicatia va folosi pentru localizare datele furnizate de catre operatorii de servicii de telefonie mobila. In cazul smartphone-urilor, locatia era determinata prin GPS, triangulare si date Wi-Fi. Userii pot, la cerere, sa-si localizeze membrii familiei sau prietenii pe o harta cu o precizie de pana la o zecime de mila.

Acest program este folositor in situatii de urgenta, atunci cand liniile telefonice si alte sisteme de comunicatii nu mai functioneaza, iar utilizatorii pot trimite mesaje prin serverele companiei Life360. Totodata, in cazuri de urgenta, userii au un buton de urgenta care trimite o notificare celor mai apropiate servicii de urgenta prin serviciul de voce, text, e-mail.

Chris Hulls, co-fondatorul companiei, a declarat ca aceasta idee i-a venit in urma dezastrului provocat de uraganul Katrina, care a lovit Statele Unite in august 2005. Atunci, caderea tuturor liniilor de comunicatii a dus la imposibilitatea gasirii de supravietuitori, chiar daca acestea aveau la indemana mijloace de comunicare.

Potrivit lui Hulls, acesta a observat cu mirare ca raspunsul guvernului a fost sa incurajeze oamenii sa descarce si sa printeze fisiere PDF pentru a putea fi scrise contactele serviciilor de urgenta.

In viata reala insa, utilizatorii care au dorit cel mai mult acest produs au fost parintii ingrijorati de copii lor. Cei care au smartphone-uri trebuie sa descarce aceasta aplicatie, astfel ca ambele parti pot vedea locatiile updatate in timp real. Userii de device-uri non-smartphone primesc o cerere prin SMS, prin care li se cere permisiunea de a fi monitorizati de catre membrii familiei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google