Intel propune o interfata proprie pentru Tizen OS - Obsidian (VIDEO)

de Radu Eftimie | 12 martie 2014

Intel este cea de-a doua companie importanta alaturi de Samsung care sustine activ dezvoltarea sistemului de operare Tizen OS, iar producatorul a pus la punct deja o interfata grafica atragatoare pentru noul OS.

Despre Tizen OS noutatile care apar sunt in general extrem de rare, iar pana de curand a trebuit sa ne multumim doar cu cateva promisiuni din partea dezvoltatorilor sistemului de operare.

Samsung a venit la MWC 2014  de la Barcelona cu un prototip de smartphone cu Tizen, moment in care am vazut cum arata si interfata propusa de sud-coreeni pentru device-urile dedicate. Nimic impresionant. Intel, de cealalta parte, lucreaza in paralel la propria interfata mobila a Tizen OS, denumita Osidian, si care este testata in acest moment pe un terminal-prototip ce are nume de cod Josephine.

Interesant este faptul ca UI-ul propus de Intel difera in mod semnificativ de TouchWiz-ul Samsung, cu alte cuvinte, ofera ceva nou. Icon-urile propuse de Intel in interfata grafica proprie pentru Tizen au forma de romb. De asemenea notificarile afisate pe ecranul device-ului au si ele aceeasi forma ca si iconitele aplicatiilor.

Nu ne putem da seama cat de practica este alegerea facuta de Intel pentru grafica Obsidian, dar putem afirma clar ca este ceva nou, iar interfata aduce un suflu proaspat in peisaj.

Puteti viziona un demo cu interfata Obsidian de la Intel gratie unui clip postat online de Tizen Indonezia:

Sursa: GsmArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel tizen obsidian tizen josephine samsung tizen smartphone tizen intel
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google