Intel integreaza MeeGo in Tizen, o noua platforma open source

de Radu Eftimie | 28 septembrie 2011

Intel a decis sa integreze actualul sistem de operare mutiplatforma MeeGo intr-un nou proiect bazat tot pe Linux si denumit Tizen, dezvoltat impreuna cu LiMo Foundation, potrivit CNET.

"Intel s-a alaturat Fundatiei Linux si LiMo Foundation si va asigura suport pentru Tizen, o noua platforma software open sourse, bazata pe Linux si care va functiona in sistem multiplatforma", se anunta intr-un comunicat al Intel.

Intel integreaza MeeGo in Tizen, o noua platforma open source

Despre Tizen se stie deocamdata doar ca va fi bazat pe amblele platforme MeeGo si LiMo si ca la dezvoltarea ei va participa o echipa mixta - Intel-Samsung - de programatori.

Se pare ca dezvoltatorii platformei MeeGo si dezvoltatorii de aplicatii pentru aceeasi platforma vor beneficia de sprijinul Intel pentru a face tranzitia catre Tizen. MeeGo, care se metamorfozeaza acum (ca sa nu spunem ca dispare) si a aparut pe piata sub numele Moblin, a fost aproape abandonat de Nokia, odata cu semnarea parteneriatului cu Microsoft pentru folosirea pe telefoanele finlandezilor a Windows Phone 7.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google