Innograd - noul Silicon Valley din Rusia

de Radu Eftimie | 24 august 2011

De peste un an, guvernul de la Moscova a demarat (intr-o discretie ciudata, ce aduce aminte de regimul sovietic) proiectul Innograd prin care rusii incearca sa reinventeze Silicon Valley-ul, dar nu in America, ci la ei acasa.

Zeci de mii de cercetatori si ingineri vor lucra in curand in ceea ce este supranumit noul Silicon Valley al lumii, cu "cartierul general" la periferia Moscovei, scrie Forbes.

Un ecosistem in patru kilometri patrati

Nu mai putin de 4 kilometri patrati au fost dedicati poate celui mai ambitios proiect tehnologic rusesc din ultimii ani. Innogradul va gazdui in cladirile si laboratoarele sale peste 30.000 de oameni de stiinta si ingineri care isi vor dedica cercetarile si munca urmatoarei generatii de descoperiri tehnologice din domeniile telecomunicatiilor si energiei nucleare.

Chiar daca dezvoltarea proiectului este discreta, asta nu inseamna ca lucrurile sunt "trecute" la secret. In februarie 2010, presedintele Dmitri Medvedev dezvaluia ca proiectul Innograd este o componenta centrala a campaniei guvernamentale de modernizare a economiei Rusiei, bazata pe promovarea educatiei.

Innograd - noul Silicon Valley din Rusia

 


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google