HTC pregateste un sistem de operare mobil pentru piata chineza

de Liviu Petrescu | 29 august 2013

Dupa o scadere serioasa a profiturilor, HTC se reorienteaza catre piata mobila din China cu un nou OS, pe care l-ar putea lansa pana la sfarsitul anului. Deocamdata nu este clar daca HTC planuieste sa creeze un sistem de operare complet nou sau doar sa modifice cea mai noua versiune de Android.

Compania taiwaneza va avea in curand primul trimestru in pierdere de la fondarea companiei, iar situatia impune o strategie noua. Dupa ce cota de piata HTC este intr-o continua scadere cauzata de succesul Samsung, HTC a decis sa investeasca in piata chineza, unde potentialul de extindere este ridicat.

Cumpara de la Emag.ro telefonul HTC pe care il doresti

HTC One

Noul sistem de operare mobil HTC va include o integrare puternica a serviciilor online chineze, de la reteaua sociala Weibo pana la motorul de cautare Baidu. Decizia de a se concentra pe piata chineza vine dupa ce compania a inregistrat o crestere foarte mare a cotei de piata in China in acest an, de la 2,6% la 6%.

Rezultatele financiare HTC sunt un motiv de ingrijorare pentru analisti, iar multi dintre ei cred ca vinovatul principal este chiar CEO-ul companiei, Peter Chou, a carui strategie lasa de dorit si chiar a dus la pierderi mari de personal in ultimul an.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sistem de operare mobil HTC htc os china rezultate financiare htc
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google