Google ofera upgrade pentru Internet Explorer

de Mina Hutterer | 24 septembrie 2009

Internet Explorer este in continuare cel mai folosit browser de Internet. Mai mult decat atat, exista o multime de utilizatori care folosesc IE6 de la serviciu pentru ca politica interna a companiei nu permite upgrade-ul. Google a hotarat sa ofere acestei categorii de utilizatori optiunea de a "transforma" Internet Explorer in Google Chrome cu ajutorul unui plug-in - Google Frame.

Google Frame implementeaza HTML5 in IE, iar designerii de la Google afirma ca scopul plug-in-ului este de a le oferi producatorilor de soft acces la cele mai noi tehnologii web open.

"Cele mai noi imbunatatiri in rularea JavaScript si aparitia lui HTML5 au facut ca aplicatiile web sa poata functiona la parametri posibili pana acum doar prin software de desktop", au declarat Alex Russell, Amit Joshi (software engineers), alaturi de project manager-ul Mike Smith. "Producatorii nu isi pot permite sa ignore IE — cei mai multi utilizatori folosesc o versiune de IE".

Russell, Joshi si Smith au mai afirmat ca Google Chrome Frame le permite producatorilor de soft sa se bucure de avantajele motorului JavaScript mai rapid, precum si de optiunile offline si <canvas> din HTML5.

Google Chrome Frame se gaseste la adresa http://code.google.com/chrome/chromeframe.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google