Google Glass ar putea tine soferul treaz la volan cu aplicatia DriveSafe

de Liviu Petrescu | 15 ianuarie 2014

O noua aplicatie pentru ochelarii Google Glass ofera o functie cu adevarat utila. Aplicatia DriveSafe monitorizeaza soferul si porneste o alarma in cazul in care acesta pare ca adoarme la volan.

Noua aplicatie pentru Google Glass monitorizeaza miscarile capului soferului. Atunci cand barbia cade de mai multe ori la rand, aplicatia considera ca soferul este pe cale sa atipeasca, porneste alarma si il indeamna sa opreasca autoturismul si sa se odihneasca inainte de a continua calatoria.

Google Glass

Mentinerea soferului treaz este o bila alba foarte importanta pentru ochelarii de realitate augmentata. Dupa ce un sofer a fost deja amendat in SUA pentru ca a condus cu ochelarii la ochi, Google Glass intampina o problema de imagine. Imbunatatirea sigurantei rutiere ar putea insa schimba atitudinea politiei rutiere asupra device-ului.

Deocamdata nu exista studii asupra impactului pe care astfel de alerte Google Glass, audio sau vizuale, il pot avea asupra soferilor care atipesc la volan, dar orice solutie este mai buna decat nimic. Potrivit unui sondaj din 2010, 41% dintre soferii americani au recunoscut ca au atipit la volan cel putin o data.

Sursa: RedmondPie

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: aplicatie google glass ochelari google glass google glass sofer
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google