Functia dual boot Ubuntu - Android, disponibila pentru dezvoltatori

de Redactia Hit | 24 decembrie 2013

Canonical a pus la dispozitia dezvoltatorilor o mica "jucarie" pentru sarbatori - posibilitatea de a testa functia dual booting Android - Ubuntu pe Nexus 4. Nu pare mult la prima vedere, dar este inca un pas important pentru ceea ce s-ar putea sa ne ofere, anul viitor, Canonical, prin intermediul Ubuntu Touch.

Interesant este faptul ca functia dual boot vine prin intermediul unei aplicatii normale, din care programatorii pot porni Ubuntu sau Android.

Dupa selectarea optiunii de sistem, device-ul va porni in sistemul de operare ales.

Atentie, aplicatia disponibila este dedicata celor care au experienta de lucru in terminal, iar daca vreti sa incercati dual-boot-ul trebuie sa rulati pe PC Ubuntu pentru a putea flash-ui device-ul inainte.

De altfel, Canonical atentioneaza ca avem de-a face, momentan, cu un Developer Preview si nimic mai mult. Dar, cum spuneam si mai sus, este bine ca lucrurile evolueaza, chiar daca nu cu viteza cu care ne-am fi asteptat.

Nu recomandam testarea functiei daca nu aveti ceva experienta cu Linux si Android, mai ales ca reinstalarea sistemului Android curat pe Nexus 4 va va da ceva batai de cap.

Mai multe informatii AICI cu avertismentul clar: For Developers Only!

Sursa: Android Developer Portal via Android Central

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: dual boot android ubuntu ubuntu nexus 4 dual boot developer preview canonical ubuntu touch
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google