Fata in fata: BlackBerry OS7 vs. iOS 5 vs. Windows Mango

de Radu Eftimie | 14 octombrie 2011

Anul acesta, de sarbatori, vom asista la o adevarata lupta comerciala intre device-uri portabile dotate de acum cu urmatoarea generatie de sisteme de operare: Microsoft Windows Phone 7.5 Mango, iOS 5 (abia lansat) si BlackBerry OS 7. Cine va reusi sa adune mai multi adepti? Gizmowatch a realizat o analiza comparativa intre cele trei sisteme de operare.

Asadar, care este cel mai tare OS?

Interfata grafica

Windows Phone 7.5 Mango

Interfata propusa de Microsoft pentru ultima varianta a OS-ului mobil Mango este extrem de originala, desi cunoastem deja conceptul bazat pe Metro. Atunci cand vezi Mango-ul Microsoft te gandesti imediat la dalele colorate care servesc drept iconite pentru aplicatii sau widgeturi live.

Microsoft a facut o treaba excelenta atunci cand a propus actuala interfata grafica pentru sistemul sau de operare mobil. Nimeni nu poate afirma ca Mango "aduce" cu alt sistem de operare din punct de vedere estetic.

iOS 5 Apple

Apple a are o interfata grafica originala. Fie ca vorbim despre iPhone, fie despre iPad, designul OS-ului Apple este bine cunoscut si apreciat: este elegant si destul de simplu.

BlackBerry OS7

RIM a facut o serie de schimbari in interfata grafica a Blackberry OS 7. Cu toate acestea, UI-ul celor de la RIM nu se ridica la nivelul de celorlalte doua sisteme de operare luate in calcul.

Verdict: WindowsPhone 7.5 Mango este de departe cel mai convingator si iese castigator, spun cei de la Gizmowatch. De altfel, multi analisti sunt de aceeasi parere.

Fata in fata: BlacBerry OS7 vs. iOS 5 vs. Windows Mango


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google