Evi (iphone si Android) - un nou concurent pentru Siri

de Adelina Dobrin | 1 februarie 2012

Piata aplicatiilor pentru smartphone-uri s-a extins cu un nou concurent pentru asistentul vocal inteligent Apple, Siri. Este vorba despre softul Evi, cea mai noua lansare a companiei True Knowledge, care poate raspunde intrebarilor utilizatorilor folosind o tehnologie bazata pe interpretarea datelor semantic, scrie Technology Review.

La fel ca faimosul Siri, Evi este capabil sa furnizeze informatii utile intr-o maniera conversationala. Diferenta este ca cel din urma functioneaza atat pentru iPhone, cat si pentru telefoanele care folosesc programul Android de la Google.

Evi foloseste o platforma cu sute de milioane de date, dezvoltata initial de True Knowledge pentru cautarile web. Baza de date a fost prelucrata astfel incat sa adauge inteles si context informatiilor. Evi va distinge faptul ca Apple este o companie, iar Tim Cook o persoana.

Fondatorul companiei, William Tunstall-Pedoe, sustine ca Evi intelege foarte multe concepte: oameni, locatii, cladiri, culori si felul in care ele interactioneaza.

Evi nu indeplineste, cel putin deocamdata, toate sarcinile Siri, respectiv apelarea, programarea alertelor si dictarea mesajelor scrise cu ajutorul celorlalte aplicatii iPhone.

Evi pentru iPhone costa 99 centi, iar versiunea pentru Android este free.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google