Dezvoltatorii Linux lucreaza la o metoda de a trece de Secure Boot-ul Windows 8

de Liviu Petrescu | 19 iulie 2012

PC-urile vandute cu Windows 8 pre-instalat vor include si un sistem de Secure Boot ce poate ingreuna in mod semnificativ instalarea altui sistem de operare. Dezvoltatorii Linux lucreaza la o metoda de a trece de Secure Boot-ul Windows 8.

Linux Foundation a publicat noul Intel Tianocore UEFI boot image, ce include codul "Authenticode" Microsoft si va permite dezvoltatorilor de distributii Linux sa usureze trecerea de Secure Boot pentru utilizatorii ce vor sa instaleze un sistem de operare diferit pe computerele cumparate cu Windows 8, scrie Geek.

Dezvoltatorii Linux lucreaza la o metoda de a trece de Secure Boot-ul Windows 8

Noul Secure Boot pentru computerele cu Windows 8 asigura protectie totala impotriva aplicatiilor malware ce actioneaza pre-boot, dar a fost criticat de dezvoltatorii Linux.

In timp ce Red Hat, compania privata ce a investit cel mai mult in Linux, a decis sa achizitioneze un bootloader Verisign prin portalul Microsoft Sysdev, dezvoltatorii altor distributii Linux urmeaza sa-si concentreze resursele pentru a gasi o solutie sigura de ocolire a Secure Boot, gratuita, pe baza UEFI boot image, ce este oferit de Intel in sistem open source.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: dezvoltatori linux secure boot windows 8 red hat linux
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google