Cum sa recuperezi pe Mac parolele pierdute

de Radu Eftimie | 14 octombrie 2011

De obicei, parolele pe care le folosesti pe Apple Mac se gasesc in Keychain. Aproape permanent, Keychain-ul ruleaza in background ca manager de parole si poate fi accesat cu ajutorul parolei de sistem (password-ul de autentificare). Ce faci, insa, daca un bug reuseste sa puna la pamant Keychain-ul? MacLife va arata ce trebuie sa faceti.

Diagnosticarea starii Keychain se poate face accesand Applications si apoi Utilities. Aici veti gasi Keychain Acces, aplicatia care va ajuta sa diagnosticati starea managerului de parole. Folositi, in primul rand, optiunea Repair care se gaseste in Keychain First Aid.

Dupa ce introduceti numele de utilizator si parola puteti alege intre verificarea Keychain si repararea lui. O a doua varianta de reanimare a Keychain poate fi pusa in aplicare cu o conditie: sa aveti facut un backup. Astfel daca ati avut inspiratia sa faceti un backup, puteti incerca sa inlocuiti datele Keychain.

Ca ultima solutie, folositi optiunea Reset My Default Keychain. Iar daca ati ajuns in acest punct, ar trebui sa faceti un backup obligatoriu, pentru ca daca tool-ul sufera o noua cadere sa nu mai apelati la resetarea totala.

Cum sa recuperezi pe Mac parolele pierdute

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google