Cider: rulati aplicatii de iPhone pe device-uri Android

de Bogdan Constantinescu | 14 mai 2014

Daca v-ati gandit vreodata cum ar fi sa rulati aplicatiile iOS pe Android, atunci a venit vremea sa treceti de la gand la fapta. Cider este o aplicatie care permite exact acest lucru, rularea nativa a aplicatiilor destinate iOS pe un sistem de operare Android.

Dezvoltat de studentii de la Columbia University, Cider nu face altceva decat sa "pacaleasca" aplicatiile iOS sa ruleze pe kernel-ul de Linux exact asa cum fac pe XNU de la Apple.

Desigur, fiind vorba de un proiect la care se lucreaza, Cider are unele limitari. De exemplu, aplicatiile care se bazeaza pe camera foto, modulul GPS sau Bluetooth fie nu functioneaza, fie au o functionalitate limitata, dar probabil ca versiunea finala va rezolva si aceste probleme.

Desi echipa din spatele Cider a facut tot posibilul in ceea ce priveste echilibrarea consumului de resurse, exista inca unele lag-uri semnificative la utilizarea unor aplicatii iOS. Conform documentatiei, acest lucru se intampla din cauza implementarii incomplete a OpenGL ES, dar desigur, varianta finala promite sa remedieze si acest inconvenient.

In clipa de fata, Cider este un prototip aflat in plina dezvoltare. Echipa nu a anuntat care sunt planurile de viitor si daca va continua cu acest proiect, dar compatibilitatea intre platforme este un subiect din ce in ce mai abordat, mai ales in sectorul enterprise, astfel ca Cider ar putea avea un viitor mare.

Sursa: Android Authority

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: compatibilitate iOS si Android Cider aplicatie Android iOS pe Android aplicatii ios pentru android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google