Chrome OS si Android, brat la brat intr-o experienta unita

de Bogdan Constantinescu | 26 iunie 2014

Desi poate ca v-ati asteptat ca asa sa fie, Google I/O nu a abordat doar subiecte ce tine de Android si device-urile wearables, si este foarte bine ca a fost asa.

Una dintre stirile importante este ca Google a decis sa aduca aplicatiile Android pe Chrome OS, celalalt sistem de operare al companiei. Cei prezenti la conferinta s-au putut delecta cu imagini ale aplicatiei Vine instalata pe Chrome OS. Si aici trebuie spus ca fiecare aplicatie Android instalata pe Chrome OS va functiona si se va comporta diferit.

Desigur, aplicatiile pot accesa hardware-ul avut la dispozitie, astfel ca puteti inregistra pentru Vine cu camera aflata in dotarea device-ului cu Chrome OS.

De asemenea, daca telefonul si laptopul sunt conectate, atunci pe ecranul celui din urma veti beneficia de alerte legate de starea bateriei, mesaje sau apelurile primite. Una peste alta, se pare ca Google lucreaza intens pentru a aduce Android si Chrome OS la punctul la care se pot constitui intr-o experienta unita.

Pentru moment singurele aplicatii aprobate sa ruleze pe Chrome OS sunt Vine, Flipboard si Evernote, dar pana in toamna sa astepta ca acestea sa fie urmate si de altele.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sistem Android sistem Chrome OS Android si Chrome OS
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google