China isi face propriul sistem de operare - Ubuntu Kylin

de Redactia Hit | 26 martie 2013

China si Canonical au semnat un parteneriat prin care sistemul de operare bazat pe Linux, Ubuntu, sa poata fi folosit de programatorii chinezi ca reper pentru dezvoltarea de software.

Ministerul Industriei si Tehnologie Informatiei din China si Canonical au o colaborare care va duce la realizarea Kylin, o distributie bazata pe Ubuntu care va fi folosita atat de specialisti in hardware cat si de programatori, ca baza pentru o arhitectura de referinta. Intr-o prima versiune de dezvoltare, care va fi gata in luna aprilie, noua distributie ar trebui sa inglobeze calendarul si tastatura chinezesti, dar si integrarea serviciilor relevante de muzica din China.

Ulterior, vor fi adaugate cele mai importante servicii disponibile in China, precum Baidu (Google-ul chinezesc, cum i se spune), serviciul de shopping Taobao, servicii de plata online si informatii in timp real referitoare la trafic (inclusiv informatii referitoare la zboruri).

Nu in ultimul rand, echipa Ubuntul Kylin colaboreaza cu dezvoltatorii celei mai cunoscute si folosite suite office din China, WPS, program care va fi integrat si el in noul sistem de operare de referinta.

Sursa: Engadget, Canonical, The Register

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ubuntu kylin china sistem operare china canonical ubuntu china colaborare canonical china
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google