RP Chineza blocheaza accesul la Android Market

de Radu Eftimie | 12 octombrie 2011

RP Chineza a decis sa blocheze, printr-un firewall, accesul la download de pe Android Market al utilizatorilor din cinci provincii mari ale tarii. Motivul blocarii acesului la magazinul de aplicatii al Android este momentan necunoscut, dupa cum informeaza MaximumPC.

"Marele" firewall chinezesc a blocat, potrivit The Next Web, descarcarea de continut de pe Android Market pentru utilizatorii din provinciile Beijing, Shenzen, Mongolia Interioara, Heilongjiang si Yunnan. Actiunea de blocaj impusa de guvernul comunist de la Beijing pare a fi demarat inca din acest week-end si nu este nici prima si, cu siguranta, nici ultima tentativa a comunistilor de a cenzura continutul online.

China blocheaza accesul la Android Market

"Razboiul" dintre gigantul internet american Google si RP Chineza are deja o istorie. Acum, cenzura impusa de comunistii chinezi pare sa aiba legatura cu anuntul recent al Google prin care compania afirma intentioneaza sa-l ajute pe liderul spiritual Dalai Lama sa viziteze, virtual, Africa de Sud.

Autoritatile comuniste de la Beiing a mai blocat de nenumarate ori accesul la motorul de cautare al Google, iar tachinarile (reciproce, de altfel) continua.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google