Ce crede Bill Gates despre Windows 8 si RT

de Redactia Hit | 28 ianuarie 2013

Are sau va avea succes cea mai recenta versiune de Windows lansata de Microsoft? Bill Gates evita sa dea un raspuns foarte concret legat de evolutia comerciala a sistemului de operare.

Microsoft a vandut pana acum 60 de milioane de licente Windows 8, insa momentan nimeni nu poate afirma daca OS-ul companiei va reusi performantele comerciale ale Windows 7. Semnele din partea partenerilor Microsoft nu sunt cele mai incurajatoare. Recent, Fujitsu, unul dintre partenerii companiei din Redmond, se declara nemultumita de performanta vanzarilor de dispozitive Windows 8 si "corecta" estimarile prea optimiste facute de Microsoft.

Cei de la Bloomberg, citati de The Verge, au reusit sa-l intervieveze pe Bill Gates in cadrul Forumului economic de la Davos si l-au intrebat ce parere are despre evolutia noului Windows 8, dar si despre cel al derivatului Windows RT.

Gates, retras de mai multi ani de la sefia Microsoft, a declarat ca Windows 8 si Windows RT "stau bine". Ce putem intelege de aici? In primul rand, Bill Gates nu este foarte incantat de evolutia comerciala a sistemului de operare.

Ar impulsiona vanzarile sistemului de operare o eventuala intoarcere a lui Bill Gates la sefia Microsoft? Probabil ca da, dar se pare ca acest lucru nu se va intampla.

Cel putin aceasta este concluzia pe care cei de la Bloomberg au obtinut-o la finalului mini-interviului cu fondatorul Microsoft.

Bill Gates pare hotarat sa se ocupe in continuare de fundatia sa, iar Microsoft pare un capitol incheiat pentru magnat.

Surse: The Verge, Bloomberg

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: bill gates microsoft bill gates windows 8 bill gates windows RT gates intoarcere microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google