Care este pana la urma perceptia utilizatorilor asupra Windows 8?

de Liviu Petrescu | 2 aprilie 2013

Lansat in octombrie 2012, Windows 8 a impartit din nou lumea specialistilor in tehnologie in doua tabere - cea care crede in puterea de inovatie a sistemului de operare Microsoft si cea care este nemultumita sau convinsa ca noul Windows este o catastrofa. Parerea utilizatorilor este insa cea mai importanta. Care este pana la urma perceptia utilizatorilor asupra Windows 8?

Interfata Metro a Windows 8 si absenta butonului de Start au fost criticate inca de la inceput ca fiind prea putin practice pentru PC clasic, chiar daca exista numeroase solutii pentru schimbarea meniului Start. Au trecut insa utilizatorii peste aceste probleme? Un studiu realizat pe baza notelor acordate de utilizatori pe Amazon.com dezvaluie reputatia Windows 8 in momentul de fata.

Care este pana la urma perceptia utilizatorilor asupra Windows 8?

Cat de iubit este Windows 8 fata de alte versiuni?

In primele 5 luni de la lansare, Windows 8 a adunat pe Amazon mai multe note decat Windows 7 in cei 3 ani si jumatate de la lansare. Analiza pe baza a peste 3000 de pareri ale cumparatorilor arata ca Windows 8 nu se ridica la inaltimea Windows 7, dar nici nu se apropie de criticile aduse Windows Vista.

Care este pana la urma perceptia utilizatorilor asupra Windows 8?

Cu o rata de aprobare (4 sau 5 stele) usor mai mica decat Windows 7, noul sistem de operare Microsoft a inregistrat semnificativ mai putine note de 1 decat predecesorul sau, mult hulitul Windows Vista.

Analiza arata ca putin peste jumatate dintre cumparatorii Windows 8 sunt multumiti de achizitie, iar nota medie a sistemului de operare este de 3,2, mai mica decat 3,7 pentru Windows 7, dar mult mai mare decat 2,7, calificativul mediu pentru Windows Vista.

Deocamdata, singurul lucru sigur care poate fi intuit din perceptia utilizatorilor asupra Windows 8 este faptul ca Windows 7 va mai ramane popular multa vreme, insa update-uri mai frecvente din partea Microsoft ar putea creste perceptia utilizatorilor asupra Windows 8. In cel mai rau caz, parerile ar putea ramane impartite, dar Windows Blue va fi un pas in directia corecta.

Ce cota de piata are Windows 8?

Chiar daca Vista este poate cel mai criticat sistem de operare din istoria Microsoft, datele stranse de Net Applications cu privire la utilizarea Windows la nivel global, arata ca mai multi utilizatori folosesc sistemul de operare vechi de 6 ani decat pe cel nou.

Care este pana la urma perceptia utilizatorilor asupra Windows 8?

Windows 7 conduce clasamentul cu o cota de piata de aproape 45%, urmat de Windows XP cu aproape 39%, Vista cu 5%, iar Windows 8 a cucerit pana acum doar 3,17% din piata PC-urilor.

Surse: ZDNet, NBC News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: reputatie windows 8 windows 7 windows vista
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google