Care este cel mai bun text expansion pentru Linux?

de Radu Eftimie | 5 octombrie 2011

Sistemul de operare Linux nu benecifiaza de o oferta prea bogata in domeniul text expansion (utilitare care permit gestionarea scripturilor si frazelor si alaturarea de abrevieri si shortcut-uri), drept pentru care cei de a Lifehacker recomanda folosirea programul Autokey.

Programul vine, de cele mai multe ori, la pachet, cu distributiile bazate pe principalele platforme, dar poate fi instalat si ulterior, foarte usor, fiind vorba despre utilizarea Linux-ului in mod grafic.

Desi nu este la fel de puternic precum fratele mai mare din Windows, AutoHotkey, AutoKey va pune la dispozitie ceva esential pentru realizarea de scripturi si shortcut-uri, si anume Pyton.

Care este cel mai bun text expansion pentru linux?

Pe de alta parte, daca preferati lucrul in mod text (nu in X11), puteti folosi si Snippits, care ofera aceleasi avantaje ca si AutoKey cand vine vorba despre inserarea de scripturi sau texte in programe.

Avantajul folosirii Autokey este ca puteti avea acces la scripturi, fraze si foldere prin inconita care se gaseste in meniul de notificari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google