Canonical a lansat Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

de Radu Eftimie | 14 octombrie 2011

Canonical a anuntat, ieri, lansarea unei noi versiuni a celui mai popular sistem de operare open source, Ubuntu 11.10. Desi nu aduce schimbari mari din punct de vedere grafic fata de versiunea anterioara (Ubuntu 1.04 si derivatele sale), noua distributie pare a imbunatatita.

Ubuntu 11.10 vine cu o versiune imbunatatita a interfetei sale grafice, Unity, (prezentata in premiera in varianta precedenta a sistemului de operare). Desi este prea devreme pentru a putea puncta in mod obiectiv evolutia noului Ubuntu, se pare ca acesta versiune a obtinut in teste rezultate mai bune in raport cu Ubuntu 11.04.

De amintit este ca utilizatorii curiosi sa testeze noua distributie Ubuntu au la dispozitie programul Wubi care le permite sa instaleze sistemul de operare al Canonical direct in Windows, fara sa pericliteze in vreun fel integritatea partitiilor de pe hard disk.

Ubuntu 11.10 vine insotit, ca si celelalte variante anterioare, de mai multe programe utile, precum o suita office open source, browserul Firefox sau Chrome, Skype si alte pachete.

Canonical a lansat Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google