ArchLinux a fost portat pe Asus Transformer TF300T

de Redactia Hit | 20 decembrie 2012

Portarea diferitelor versiuni de Linux pe Android este deja o ocupatie frecventa printre dezvoltatorii de Android. Cea mai recenta adaugare la lista de portari este cea a ArchLinux, care a fost instalat pe un device de la Asus. Este vorba despre Asus Transformer TF300T, tableta care ruleaza in mod nativ Android.

Metoda de instalare a ArchLinux pe Transformer a fost dezvoltata si dezvaluita de userul "cb22" de pe XDAdevelopers.com, unul dintr cele mai importante forumuri de dezvoltare multi OS.

Inedit la aceasta portare de distributie linux pe un device Android este ca ArchLinux se bazeaza pe Slackware, in timp ce toate celelalte portari de Linux s-au concentrat pe distributii bazate pe Ubuntu (si unele pe Debian).Vestea buna privind ArchLinux pe Transformer este ca portarea permite bootarea duala - Arch / Android. Din pacate, exista deocamdata si o serie de functii la care dezvoltatorul trebuie sa mai lucreze pentru ca ArchLinux sa ruleze perfect pe tableta de la Asus. Unul dintre inconveniente este imposibilitatea de a reboota atunci cand userul se afla in Linux.

Pentru instalare si si alte instructiuni accesati ACEST LINK.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: archlinux boot transformer tf300 portare linux tableta android slackware dual boot android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google