Apple anunta CarPlay, interfata auto pentru iPhone

de Bogdan Constantinescu | 3 martie 2014

Apple a anuntat CarPlay, interfata auto pentru telefoanele iPhone care ruleaza iOS 7. CarPlay este numele oficial al initiativei celor de la Apple, anuntata in prima instanta ca "iOS in the Car". Iar gigantul din Cupertino spune despre ea ca este "o modalitate inteligenta, sigura si placuta de a folosi iPhone-ul in masina". Debutul si-l va face, cum altfel, la Salonul Auto de la Geneva din acest an. 

"CarPlay a fost proiectata de la zero pentru a le ofer soferilor o experienta incredibila in utilizarea iPhone-ului in masina. Ea le va permite acestora sa se foloseasca de telefon fara ca atentia sa le fie distrasa foarte mult. Avem o serie de parteneri extraordinari care vor integra aplicatia CarPlay si suntem incantati de faptul ca aceasta va fi lansata la Salonul Auto de la Geneva" a spus Greg Joswiak, vicepresedinte de marketing pentru iPhone si iOS.

Sistemul CarPlay le va permite soferilor sa acceseze Siri pentru a cauta in lista de contacte, pentru a initia o convorbire, a raspunde apelurilor pierdute sau a asculta mesajele primite in mesageria vocala. In clipa cand soferul va primi mesaje sau notificari pe telefon, Siri va raspunde dorintelor soferilor prin comanda vocala, citind mesajele sau lasandu-i pe acestia sa dicteze un raspuns sau sa efectueze o convorbire.

De asemenea, CarPlay va integra contextualitatea Google pentru a-l ajuta pe utilizator sa foloseasca serviciile Maps in anticiparea destinatiei, bazandu-se pe traseele deja memorate, email-urile si sms-urile schimbate, punand astfel la dispozitie rutele posibile, informatii legate de trafic si de ora estimata a sosirii la destinatie. De asemenea, prin Siri soferul poate primi instructiuni pas cu pas pentru a se descurca pe ruta respectiva, instructiuni care, alaturi de cele oferite de Maps, vor fi afisate si pe display-ul masinii.

Functionalitatea CarPlay va fi disponibila ca un update pentru iOS 7, iar printre producatorii care vor implementa sistemul Apple se afla deja BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki si Toyota.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google