Android detine 48% din cota de piata globala

de Cristina Enescu | 2 august 2011

Potrivit companiei de cercetare Canalys, platforma Google Android detine acum aproximativ jumatate din cota de piata globala a smartphone-urilor.

In urma unui studiu realizat in 56 de tari, Canalys a concluzionat ca Android este principala platforma in 35 dintre acestea, totalizand o cota de piata globala de aproximativ 48%, informeaza The Next Web.

Android detine 48% din cota de piata globala

 

Apple, care a surclasat de curand Nokia de pe pozitia de cel mai mare producator de smartphone-uri, inregistreaza, potrivit Canalys, o cota de piata de 19 procente prin platforma sa iOS.

Un factor major in succesul de care se bucura Android il constituie numarul mare de dispozitive aflate pe piata si varietatea producatorilor, printre care se numara HTC si Samsung. Vanzarile celui din urma au cunoscut o crestere de 421% in comparatie cu anul trecut.

 

Android detine 48% din cota de piata globala

Dar succesul a adus cu sine si o serie de repercursiuni. Producatorii de top Android, HTC si Samsung au fost chemati in instanta de catre Apple, fiind acuzati ca incalca patentele.

In plus, insusi Google este tarat prin tribunale de catre Oracle, care pretinde ca gigantul Internetului a folosit in platforma Android parti din patentele arhitecturii Java. Daca verdictul va fi favorabil pentru Oracle, vor fi platite redevente pentru fiecare dispozitiv Android vandut.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google