Android 4.4 KitKat foloseste noul ART runtime pentru aplicatii mai rapide

de Liviu Petrescu | 27 noiembrie 2013

Android 4.4 KitKat introduce un nou runtime pentru rularea aplicatiilor, ART, care ofera cateva imbunatatiri importante fata de Dalvik, folosit pana acum de sistemul de operare mobil dezvoltat de Google.

Aflat deocamdata in stadiul de experiment, ART runtime ofera o noua unealta pentru interpretarea codului aplicatiilor, care poate scadea timpul de executie cu pana la 50%. Acest lucru duce la lansarea mult mai rapida a aplicatiilor, la reactii mai rapide, dar si la reducerea resurselor CPU necesare pentru rularea lor.

Android 4.4 KiKat ART Runtime

Pana acum, Android a utilizat Dalvik runtime, dar ART ar putea fi adoptat rapid de dezvoltatori pe masura ce isi dovedeste utilitatea. In afara de viteza crescuta a rularii aplicatiilor, ART runtime ar putea chiar duce la cresterea autonomiei bateriei, deoarece consuma mai putine resurse.

Doua posibile dezavantaje ale noului runtime Android sunt un timp usor mai crescut de instalare a aplicatiilor si ocuparea a putin mai mult spatiu de stocare, dar acestea nu sunt valabile pentru orice aplicatie Android executata de noul runtime ART.

Aplicatii Android compatibile cu ART runtime

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Android 4 4 KitKat android art runtime android dalvik runtime
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google