74% dintre companii nu vor sa treaca la Windows 8. Vezi de ce

de Radu Eftimie | 2 noiembrie 2012

Un studiu realizat de TechRepublic pe un esantion de 1200 de organizatii arata faptul ca aproape 74 la suta dintre companii nu intentioneaza sa adopte noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 8. Printre motive se numara inclusiv controversata interfata grafica (fostul Metro).

73,7 la suta dintre companiile interogate de TechRepublic au declarat ca nu au niciun fel de plan legat de upgrade-ul sistemelor IT la Windows 8.

Rata de respingere a Windows 8 este mult mai mare decat cea cu care s-a confruntat sistemul de operare anterior, Windows 7 (59,3 la suta).

Doar 15,8 la suta dintre cei care au participat la sondaj si care ruleaza in organizatie versiuni anterioare de Windows afirma ca au intentia de a adopta Windows 8.

Dintre companiile care vor sa treaca la Windows 8, majoritatea (61,2%) au adus ca argumente pro adoptarii noului OS 8 securitatea si integrarea tableta/mobil pe care le ofera Windows 8.

In ceea ce priveste principalul motiv pentru care companiile nu doresc sa adopte noul sistem de operare al gigantului din Redmond lucrurile sunt foarte clare: interfata grafica a Windows 8 nu este pe placul a 41,4 la suta dintre companii. Mai concret, reprezentantii companiilor considera ca angajatii vor avea nevoie de training-uri suplimentare pentru a putea stapani eficient noua interfata grafica. Iar asta inseamna cheltuieli mai mari.

Studiul a fost realizat la nivel mondial, astfel incat realizatorii cercetarii au putut afla si ce regiuni sunt mai reticente fata de noul Windows 8.

Companiile din China India si Asia de Sud-Est sunt mai dispuse sa adopte Windows 8 decat cele din Australia, Canada, Europa si Statele Unite.

Interesul segmentului business pentru Windows 8 nu este unicul motiv de ingrijorare pentru Microsoft. Dupa cum am scris recent, si la nivelul home-user rata de adoptie a Windows 8 este mult mai mica decat in cazul Windows 7.

Sursa: TechRepublic

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows 8 business companii upgrade windows 8 adoptie windows8 business
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google