Utilizatorii vor putea cere Google sa stearga din rezultatele cautarilor online unele informatii

13 mai 2014

Utilizatorii vor putea cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii sensibile, potrivit unei hotarari CEJ, pe care gigantul IT american o considera cenzura, scrie MEDIAFAX.

Cazul judecat de Curtea Europeana de Justitie (CEJ) ilustreaza lupta care se da intre sustinatorii libertatii de exprimare si cei ai dreptului la viata privata, care afirma ca oamenii au "dreptul sa fie uitati", adica sa-si poata sterge urmele electronice de pe internet, scrie CNBC.

In cazul judecat de Curtea Europeana de Justitie, deschis inca din 2011, autoritatea spaniola pentru protectia datelor cu caracter personal a cerut Google sa stearga link-uri catre mai mult de 100 de articole considerate defaimatoare, decizia de la momentul respectiv declansand temeri privind libertatea de exprimare, scrie Deutsche Welle.

Google a contestat decizia intr-un tribunal din Madrid, afirmand ca nu poarta responsabilitatea informatiilor care apar pe web.

Cititi mai mult pe MEDIAFAX.RO

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google date personale google viata privata stergere date internet Curtea Europeana de Justitie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google