Un nou tip de virus periculos afecteaza calculatoarele personale

de Redactia Hit | 27 decembrie 2013

O forma periculoasa de virus informatic a infectat aproximativ 250.000 de calculatore personale care ruleaza sistemul de operare Windows, arata un raport al expertilor in securitate.

Acest virus, numit Cryptoclocker, strange datele utilizatorilor si apoi cere o taxa pentru a decripta informatia, dandu-se o limita de timp in acest sens sub forma unei numaratori inverse, potrivit BBC.

Pentru Romania, aceasta taxa este de 200 de lei.

Va reamintim ca Bitdefender avertiza asupra Cryptolocker inca din luna ocrombrie a acestui an:

"Amenintarea informatica Cryptolocker, ce blocheaza accesul utilizatorului la fisierele din computer si solicita bani in schimbul deblocarii lor, afecteaza, in Romania, deopotriva organizatii si utilizatori individuali, provocand pagube semnificative. Potrivit datelor companiei de securitate disponibile in produsele instalate, in Romania sunt identificate zilnic 3-4 tentative de infectie blocate, iar frecventa acestora este in crestere. Virusul a fost semnalat prima data aici in urma cu aproximativ trei saptamani."

Oficialii Dell Secureworks au declarat ca Statele Unite ale Americii si Marea Britanie sunt cel mai mult afectate de acest virus.

Acestia au adaugat ca hackerii care au creat acest virus se orienteaza acum catre utilizatorii de Internet de acasa, dupa ce initial au avut ca target calculatoarele companiilor.

Citeste mai mult despre "Un nou tip de virus periculos afecteaza calculatoarele personale" pe Ziare.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Cryptoclocker dell Secureworks virus informatic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google