Un nou tip de baterie Li-ion promite autonomie dubla pentru portabile

de Redactia Hit | 28 iulie 2014

Cercetatorii de la Stanford au experimentat cu succes un nou tip de baterie care ar putea oferi o autonomie de lucru mult mai mare decat cea de care se bucura in acest moment terminalele mobile, de exemplu.

Tehnologia se bazeaza tot pe litiu-ion, cea mai eficienta de pana acum, dar vine cu noutati esentiale. Printre acestea se mentioneaza densitatea energetica mai mare si anod-ul care conserva mai bine electronii prin intermediul unui scut nanoscopic, ce mentine stabila reactia electrochimica, marind astfel durata de eliberare a energiei dupa un ciclu de incarcare.

In acealasi timp, cercetatorii de la Stanford explica si faptul ca o astfel de tehnologie ar mari chiar si de doua sau trei ori durata de viata a cumulatorilor. Evident, primul device la care ne gandim pentru utilizarea noilor baterii, care sunt inca in stadiu de dezvoltare si perfectionare, este smartphone-ul care ar putea oferi, in sfarsit, o durata de functionare satisfacatoare.

Insa, noile baterii propuse de oamenii de stiinta de la Stanford si-ar putea gasi locul in industrii blamate acum pentru efectele poluarii. Desigur, prima ar fi industria auto, unde noile tipuri de acumulatori litiu-ion ar putea furniza destula energie pentru alimentarea masinilor electrice, iar asta inseamna mai multa autonomie.

Momentan nu avem date legate de durata de incarcare a unei baterii din noua generatie si nici un orizont de asteptate delimitat pana la lansarea comerciala a produselor.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: baterie litiu ion eficienta stanford tehnologie baterii baterie smartphone masina electrica industria auto
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google