Un nou malware greu detectabil te poate spiona dupa clicurile mouse-ului

de Radu Eftimie | 8 aprilie 2013

Specialistii in securitate de la firma FireEye au descoperit un nou tip de amenintare persistenta avansata (advanced persistent threat sau APT), care foloseste multiple tehnici de spionaj, inclusiv prin monitorizarea clicurilor sau miscarilor mouse-ului atasat unui PC.

Acest lucru inseamna ca malware-ul poate determina tipul de interactiune pe care il are un user cu PC-ul infectat, mai exact, poate urmari pas cu pas activitatea unui utilizator.

Potrivit FireEye, amenintarea informatica a fost identificata ca Trojan.APT.BaneChant si infecteaza computerele cu ajutorul unui fisier Word ce insoteste anumite mesaje de posta electronica. Documentul are ca nume Islamic Jihad.doc, iar specialistii companiei de securitate care l-au descoperit spun ca el ar fi putut fi folosit in atacuri asupra retelelor informatice apartinand mai multor guverne ale unor state din Orientul Mijlociu si Asia Centrala.

Monitorizarea clicurilor de mouse nu este o tehnica noua de spionaj (si supraveghere), insa acest malware se diferentiaza de celelalte coduri malitioase prin faptul ca actioneaza evaziv si este greu de detectat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Trojan APT BaneChant malware persistent troian aptfireeye securitate companie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google