Un grup de hackeri romani a spart Yahoo!Games, Lycos si WinZip

de Redactia Hit | 7 octombrie 2014

Serverele Yahoo!Games, dar si ale site-urilor Lycos si WinZip, au fost accesate neautorizat de catre o grupare de hackeri care a fost localizata, se pare, in Romania, scrie The Independent, citat de Mediafax.

(foto: BankInfoSecurity)

Romanii au accesat date din doua servere ale Yahoo, cautand puncte de acces la Yahoo!Games, divizia de jocuri online a gigantului american. Informatia provine de la expertul in securitate Jonathan Hall, care sustine ca accesul neautorizat a fost posibil prin exploatarea erorii de codificare ShellShock. Conform declaratiilor lui Hall, serverele Yahoo nu sunt singurele vizate, hackerii utilizand domeniul WinZip pentru a localiza alte brese in sisteme informatice.

Pe de alta parte, reprezentantii Yahoo au declarat ca accesarea serverelor nu a pus pus in pericol datele utilizatorilor si ca, de fapt, nu vulnerabilitatea Shellshock a fost exploatata in acest caz. "Serverele nu gazduiau niciun fel de informatii sau date ale utilizatorilor", a declarat, pentru CNET, un purtator de cuvant al Yahoo!

Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender

Eroarea de codificare Shellshock a fost depistata de circa o luna, expertii stabilind ca aceasta vulnerabilitate exista de doua decenii, scrie Mediafax.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac yahoo games yahoo games shellshock hackeri romani vulnerabilitate shellshock
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google