Tutorial HIT.ro - Alegerea unui kit de supraveghere video

de Redactia Hit | 14 decembrie 2012

Pentru alegerea unui kit de supraveghere video trebuie sa stiti exact ce doriti sa obineti de la acest sistem. Puteti cheltui sume fabuloase pentru un sistem care in realitate sa nu aiba efectele scontate doar pentru ca o camera de supraveghere este incorect aleasa.

Imaginati-va ca alegeti o camera de cu o calitate a imaginii foarte buna, sa spunem una full HD, cu o capacitate de a lucra pe timp de noapte pana la 50 m, cu lentila varifocala (se poate focaliza in mai multe puncte in functie de miscare) dar la alegerea lentilei in loc de o lentila cu unghiul de vizualizare de  88 grade alegeti una cu  60 grade (valorile sunt exemple) si in concluzie in loc sa vedeti toata imaginea dorita vedeti cam jumatate din ea. Exemple de acest gen pot continua la nesfarsit.

Cel mai recent exemplu este cel al supravegherii in cadrul scolilor la examenele de Bacalaureat. Au fost introduse in unele clase camera WEB sau camera de supraveghere fara avea insa unghiuri de vizualizare de 80-90 grade in schimb multe au avut 50-60 grade. Rezultatul: cel putin 5 banci dintr-o sala obisnuita nu erau supravegheate. Ganditi-va ce inseamna asta cand vine un infractor. Este ca si cum incuiati toate usile dar uitati geamul deschis.

Revenind la alegerea sistemului: trebuie sa tineti cont ca orice sistem de supraveghere video este compus din camere, unitate de stocare, cabluri , surse de alimentare si accesorii de montaj.

Spre exemplu o camera de luat vederi compacta poate avea urmatoarele caracteristici:

  • CCD – procesorul de imagine. Producatorul acestuia trebuie sa fie unul dintre brandurile cunoscute in industrie: Sony, Sharp, Panasonic
  • Tipul de lentina - 2,8 mm, 3,6 mm, 4 mm. Cu cat acest indice este mai mare cu atat unghiul de vizualizare este mai mic. Exista insa o corelatie directa intre CCD si lentila iar alegerea trebuie sa fie una bine studiata.
  • Rezolutie video: este data de numarul de linii ( in cazul camerelor analogice) sau pixeli (in cazul camerelor digitale)pe care camera il poate receptiona. Cu cat numarul de linii este cu atat calitatea imaginii este mai buna. Cu toate acestea stocarea sau transmiterea lor devine mai dificila.
  • Sensibilitatea camerei este indicatorul care arata pana la ce luminozitate functioneaza camera.  Cu cat este mai scazut numarul cu atat camera functioneaza intr-o luminozitate mai mica. Cu toate acestea daca doriti sa alegeti in siguranta, puteti allege o camera cu Infra Rosu ( IR) in acest caz distanta de vizualizare creste pana la cateva zeci chiar sute de metri

Mai sunt numeroase alte caracteristici ce ar trebui avute in vedere pentru fiecare dintre componentele sistemului. Si apoi trebuie intercorelate toate aceste componente pentru a face alegerea corecta. Fiecare dintre acestea trebuie alese cu cea mai mare grija si in acest sens este bine sa apelati la un specialist. Chiar daca il platiti numai pentru consultanta si tot merita aceasta investitie.

Acesta va poate scuti de alegerile gresite, cheltuieli suplimentare si va poate si recomanda diverse firme sau branduri de produse.  Un specialist in domeniul CCTV este un profesionist care pe langa o pregatire in domeniul opticii, a electronicii ar trebui sa fie si o persoana care a urmat niste cursuri de autorizare din partea Politie Romane.

Fiecare dintre componentele unui sistem CCTV are anumite caracteristici ce trebuie urmarite pentru a obtine un tot unitar ce functioneaza conform necesitatilor voastre.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: kituri supraveghere video monitorizare video kit supraveghere video interior supraveghere video exterior
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google