Tentativa esuata (?) de hacking asupra Dropbox: 7 milioane de conturi vizate

de Redactia Hit | 14 octombrie 2014

Ceea ce parea o actiune directa de hacking asupra a milioane de conturi ale utilizatorilor serviciului de cloud Dropbox s-a dovedit a fi un furt de baze de date cu informatii de autentificare, in majoritate vechi si invalide. Cel putin asta sustine Dropbox, care isi linisteste utilizatorii, in timp ce atacatorii, desigur, afirma ca au compromis conturile respective.

Initial, stirile publicate de site-urile de tehnologie dadeau ca sigura spargerea serverelor Dropbox, implicit compromiterea a 6,93 milioane de conturi, dar compania a oferit o pozitie oficiala asupra problemei printr-un anunt solicitat de Arstechnica.

"Dropbox nu a fost tinta unui atac informatic. Numele userilor si parolele au fost furate prin intermediul altor servicii si au fost folosite in incercarea de autentificare in serviciul Dropbox. Am detectat in timp util aceste tentative si am descoperit ca majoritatea acestor conturi si parole erau expirate de mai mult timp", a anuntat Dropbox.

Dincolo de declaratiile oficiale ale celor de la Dropbox, hackerii care au intrat in posesia bazei de date spun ca multe dintre conturile vizate sunt active. Pana cand aflam cine are dreptate, Dropbox sau atacatorii, va recomandam sa va resetati / schimbati parola serviciului de stocare in cloud.

Sursa: Arstechnica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: dropbox atac cibernetic tentativa hacking dropbox conturi compromise dropbox serviciu cloud siguranta
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google