Tehnologia la liber, amenintata de atacurile cibernetice

de Redactia Hit | 16 octombrie 2014

Crezul in tehnologia impartita liber prin intermediul internetului este pus in pericol de gruparile de infractori cibernetici. Recentele atacuri ale hackerilor au vizat tocmai sistemele de securitate bazate pe programe open source, radicand si semne de intrebare asupra eficientei programelor software puse gratuit la dispozitia internautilor.

Miscarea pentru libertate tehnologica a fost initiata la inceputul anilor '80, stand la baza dezvoltarii retelei web globale si a impartasirii cunostintelor intre programatori. Programele "Open Source", disponibile fara niciun cost pentru orice posesor de calculator cu conexiune la internet au avantajul de a fi perfectate continuu de catre voluntarii care le-au initiat, pe baza erorilor raportate de catre utilizatori.

Insa, acest atu este pe cale de a fi pierdut dupa ce cateva atacuri cibernetice de amploare, derulate in ultimele patru luni, au exploatat din plin vulnerabilitatea sistemelor de securitate a acestor programe, observa redactorii publicatiei Bloomberg.

Ieftine si cu larga raspandire

Programele cu licenta, destul de costisitoare, au cedat in ultimul deceniu locul variantelor open source, gratuite, in domenii din ce in ce mai largi. Soft-urile open source sunt prezente astazi in spatele trazanctiilor bursiere din toata lumea, pe Statia Spatiala Internationala si pe 95% dintre calculatoarele si serverele de pe glob.

Cititi mai multe despre "Tehnologia la liber, amenintata de atacurile cibernetice" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: libertatea internetului amenintari online malware internet hacker open source
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google