Symantec s-ar putea rupe in doua companii

8 octombrie 2014

Hewlett Packard a confirmat la inceputul acestei saptamani ca actionarii au acceptat despartirea companiei in doua entitati separate, iar acum se pare ca si Symantec ar putea urma exemplul. Motivul unei astfel de decizi este legat, ca si in cazul HP, de rentabilizarea business-ului.

Symantec ar urma sa se imparta in doua companii: o entitate se va ocupa de vanzarea de programe de securitate informatica, in timp ce a doua ar urma sa se concentreze strict pe solutiile de stocare, scrie Bloomberg, citand surse apropiate situatiei.

Purtatorul de cuvant al Symantec, Kristen Batch, a refuzat sa comenteze pe marginea subiectului, dar se pare ca un anunt oficial privind impartirea companiei ar putea fi facut public in perioada urmatoare, mai precizeaza jurnalistii de la Bloomberg.

Symantec este cunoscuta in principal pentru business-ul concentrat pe solutii de securitate oferite prin produsele Norton. In 2005, compania a achizitionat Veritas Software Corp., intrand astfel pe piata data storage. Practic, intentia de impartire a Symnantec dateaza inca de atunci.

Valoarea de piata a Symantec este in acest moment estimata la 16 miliarde dolari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: symantec impartire business symantec norton symantec Veritas Software
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google