Symantec: "Am intrat in era mega atacurilor cibernetice"

de Redactia Hit | 15 aprilie 2014

Cel mai recent raport de securitate al companiei Symantec releva faptul ca asistam la o schimbare radicala a comportamentului infractorilor cibernetici si la o crestere alarmanta a numarului atacurilor de amploare foarte mare, care produc pagube semnificative.  La fel de grav este faptul ca schimbarea de strategie a grupurilor de infractori informatici a avut loc intr-un interval de timp foarte scurt.

Astfel, daca in 2012 a avut loc un singur atac de dimensiuni mari, anul trecut s-a ajuns la un numar de opt astfel de ofensive cibernetice pe care Symantec le numeste "mega atac-uri".

"Un mega atac poate valora cat 50 de atacuri mai mici", declara Kevin Haley, director Symantec Security Response. "Nivelul de sofisticare al tehnicilor atacatorilor cibernetici creste simtitor, iar surprinzator este faptul ca rabdarea acestora devine un mod de operare".

Infractorii cibernetici isi planuiesc acum strategiile cu multe luni inainte de atacul principal, se mai arata in raportul Symantec.

In 2013, numarul breselor de securitate a crescut cu 62% fata de anul anterior, iar rezultatul a dus la expunerea datelor confidentiale a peste 552 de milioane de persoane din toata lumea.

De asemenea, atacurile cu tinta specifica au crescut anul trecut cu 91% la nivel mondial si au avut o durata de trei ori mai mare decat cele initiate in 2012, se mai arata in raportul de securitate Symantec, prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Romania se afla pe locul 25 la nivel monldial intr-un top al tintelor infractorilor informatici si pe locul 11 in clasamentul realizat pentru regiunea EMEA.

Din nefericire, spun cei de la compania de securitate, apararea infrastructurii informatice a unei organizatii este mai dificila decat atacul in sine, iar odata compromis sistemul, acesta trebuie regandit de la zero pentru a oferi un grad relativ bun de siguranta in fata potentialelor tentative de intruziune.

Este clar faptul ca in perioada urmatoare atacurile de mari dimensiuni vor continua sa se inmulteasca si ca provocarile cu privire la mentinerea integritatii structurii informatice a organizatiilor vor fi din ce in ce mai mari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mega atac cibernetic raport securitate symantec atacuri informatice de amploare evolutie atacuri cibernetice
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google