Studiu: Cati bani poate pierde un utilizator in urma unui atac cibernetic

de Redactia Hit | 14 martie 2014

Valoarea medie a fisierelor multimedia pe care un utilizator le-ar putea pierde de pe dispozitivul personal, ca urmare a unui atac cibernetic sau a altor incidente, este estimat la 378 dolari in Europa, potrivit analizei Consumer Security Risks Survey, realizate de B2B International in parteneriat cu Kaspersky Lab.

Utilizatorii pot pierde fisiere in diferite moduri: in cazul in care dispozitivele lor sunt pierdute sau furate, sau daca devin victime ale infractorilor cibernetici. Acestia din urma stiu ca fisierele utilizatorilor sunt valoroase pentru ei, de aceea dezvolta constant noi tipuri de malware care pot cripta datele de pe un hard disk si apoi cer o recompensa pentru returnarea lor.

Potrivit sondajului B2B International, pe parcursul anului trecut, 22% dintre respondentii din Europa s-au confruntat cu un atac cibernetic. In acelasi timp, peste 60% dintre victimele programelor malware care fie au deteriorat sau distrus date personale, au spus ca nu au reusit sa recupereze integral fisierele respective. In aceeasi perioada, aproximativ 12% in dintre utilizatori s-au confruntat cu pierderea, furtul sau deteriorarea dispozitivului lor.

Studiile au aratat ca pierderile potentiale, rezultate din pierderea de continut multimedia (cu alte cuvinte, valoarea monetara a fisierelor care nu pot fi recuperate) este mai mare in randul respondentilor mai tineri, care descarca in mod constant muzica si filme. De exemplu, respondentii din grupa de varsta 16-24 de ani s-ar putea confrunta cu o pierdere medie de 670 dolari, pe cand cei din grupul de 25-34 ani ar suporta o pierdere medie de 455 dolari, iar utilizatorii cu varsta de peste 45 de ani ar pierde in medie 227 de dolari.

Cand vine vorba despre valoarea datelor pierdute in diferite tari, locuitorii din China si Rusia au avut cele mai mari pierderi medii, de 816 dolari si, respectiv, 807 dolari per utilizator. Aceasta cifra este mult mai mica in Europa (378 dolari) si in America de Nord (342 dolari).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: costuri atac cibernetic pagube hacking kaspersky b2b international
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google