Spionaj electronic. Un server NSA s-ar afla in Romania

de Redactia Hit | 7 august 2013

Site-ul Cryptome.org a publicat o lista de tari si un planiglob pe care sunt marcate puncte rosii despre care afirma ca "ar putea fi locuri simbolice sau ar putea indica (existenta) unor servere X-Keyscore apartinand NSA la ambasade ale Statelor Unite", inclusiv in Romania.

Potrivit site-ului, care nu precizeaza vreo sursa, desi unele locuri in care se afla servere sunt cunoscute ca "statii de spionaj NSA-Echeleon in cadrul Five-Eyes - Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda -, multe dintre locurile serverelor sunt marcate in capitalele acestor state sau in apropiere de capitale".

Site-ul considera o "surpriza" punctul de la Moscova si noteaza ca alt punct apare in partea centrala din sudul Chinei, departe de Beijing, apreciind ca ar fi un "server clandestin". De asemenea, site-ul remarca ca statia NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe harta.

Pe planiglob sunt marcate aproximativ 85 de puncte in care s-ar afla "aproximativ 150 de situri", 25 de puncte aflandu-se pe coastele Antarcticii.

Cititi mai mult despre "Spionaj electronic. Un server NSA s-ar afla in Romania" pe Business24.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: servere nsa romania spionaj nsa interceptari nsa spionaj cibernetic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google