Se intampla in Franta: telefoane ascultate si mail-uri citite fara mandat

de Redactia Hit | 6 mai 2015

Parlamentarii francezi au aprobat cu o majoritate covarsitoare un controversat proiect de lege care le permite serviciilor de informatii sa asculte telefoane si sa citeasca mail-uri fara permisiune judiciara, dupa atacurile asupra redactiei publicatiei Charlie Hebdo, din urma cu 4 luni, scrie Ziare.com

Noul proiect de lege a generat proteste ale gruparilor de dreapta, care au acuzat ca astfel se vor legaliza metode de supraveghere extrem de intruzive, fara garantii privind libertatea si intimitatea individuale, scrie The Guardian.

Protestatarii au afisat un mesaj pe care scria "24 de ore inainte de 1984", facand referire la romanul lui George Orwell. De asemenea, Amnesty International a avertizat cu privire la "puteri extrem de mari si intruzive", fara control judiciar.

In schimb, prim-ministrul francez Manuel Valls a explicat ca legea este "necesara si proportionala", aratand ca precedenta reglementare similara dateaza din 1991, cand nu existau telefoane mobile si nici Internet.

Cititi in continuare despre "Mai multa putere pentru serviciile secrete: Telefoane ascultate si mail-uri citite fara mandat" pe ZIARE.COM

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ascultare telefoane libertatea individului smartphone uri ascultate interceptari telefonice fara mandat
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google