Satelitii, solutia optima pentru accesul la internet pe avion

de Redactia Hit | 9 august 2013

Liniile aeriene vor putea oferi in curand pasagerilor internet de mare viteza in timpul zborului, fara intreruperi, chiar si deasupra oceanelor, datorita evolutiei serviciilor prin satelit, iar companiile specializate promit ca, odata cu scaderea costurilor, broadband-ul in avion va deveni gratis.

Conexiunile care asigura in prezent serviciile de internet in zbor, improvizate din servicii destinate telefoanelor mobile si televiziunii DTH, vor fi inlocuite de semnale puternice, concentrate pe aeronave, transmise de sateliti performanti, potrivit Bloomberg.

Cererea semnificativa pentru servicii de internet de mare viteza in avion va genera suficiente afaceri pentru a facilita scaderea costurilor, astfel ca broadband-ul in zbor va deveni intr-un final gratis, potrivit directorilor executivi din industrie, contactati de Bloomberg.

In prezent, conexiunile la internet in avion ofera viteze scazute de descarcare, sunt intrerupte de numeroase "zone moarte" si nu satisfac pasagerii.

Grupul american ViaSat Inc. va lansa in septembrie serviciul de internet de mare viteza, prin satelit, pentru aeronave, care va fi disponibil initial pentru pasagerii JetBlue Airways. ViaSat promite fiecarui pasager o conexiune mai performanta in zbor decat viteza disponibila in prezent pentru o intreaga aeronava.

Cititi mai mult despre acest subiect pe Business 24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: internet avion conexiune online zbor internet zboruri
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google