Reteaua globala de internet, afectata de un atac fara precedent

de Redactia Hit | 28 martie 2013

Atacul cibernetic care a vizat o organizatie europeana ce lupta impotriva mesajelor electronice nesolicitate (spam) este unul dintre cele mai importante de pana acum, au anuntat experti in securitate informatica, unul dintre acestia subliniind ca atacul a afectat functionarea retelei globale Internet.

Piratii cibernetici au atacat Spamhaus, organizatie cu sediul la Geneva care a dat publicitatii o "lista neagra" a serverelor care sunt folosite pentru spam, informeaza AFP, citata de Business24.

Atacul a supraincarcat reteaua mondiala, fapt ce a avut repercusiuni asupra serviciilor de internet la nivel global, potrivit lui Matthew Prince, din cadrul companiei americane pentru securitate informatica CloudFlare.

Spamhaus a cerut imediat asistenta firmei CloudFlare pentru a respinge acest atac a carui origine ramane necunoscuta.

Cititi mai mult pe acest subiect pe Business24

Au vrut sa taie cablurile submarine de internet

Atacul orchestrat asupra Spamhaus nu a fost, insa, singurul care a avut consecinte asupra internet-ului.

Potrivit Slashgear, care citeaza BBC, trei indivizi au incercat sa taie, la propriu, cablurile submarine ale infrastructurii de internet ce leaga mai multe regiuni.

Incercarea aproape reusita de sabotaj a avut loc in largul Mediteranei, la 750 de metri de nord de Alexandria.

Atacul asupra infrastructurii Seacom a avut ca efect incetinirea vitezei internetului in Egipt, dar si in anumite regiuni din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Autoritatile egiptene au anuntat ca i-au arestat pe cei trei atacatori chiar in timp ce incercau sa distruga infastructura.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac internet probleme internet global cabluri submarine internet
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google