Razboiul rece electronic a inceput - SUA vs. China

de Liviu Petrescu | 9 mai 2013

Tensiunile dintre SUA si China par sa porneasca un adevarat razboi rece electronic intre cele doua tari. Acuzatiile SUA cu privire la tentativele de hacking din China au primit un raspuns taios din partea autoritatilor de la Beijing.

Razboiul declaratiilor intre autoritatile americane si cele chineze a pornit in luna februarie. Compania americana de securitate Mandiant a publicat un raport in care sustine ca hackerii chinezi au furat date de la peste 100 companii americane.

Lucrurile au devenit cu adevarat grave pe masura de autoritatile de la Washington au acuzat direct cel mai mare partener economic al SUA.

Cel mai recent raport al Pentagonului cu privire la amenintarile cibernetice a acuzat direct China de incercarea de a penetra retelele americane online din domeniul securitatii nationale.

Razboiul rece electronic a inceput - SUA vs. China

Americanii sustin ca Beijingul continua in acest timp sa dezvolte tehnologii militare avansate, pentru care ar putea fura date secrete despre sisteme de securitate din SUA.

In acest timp, publicatiile din China ataca autoritatile americane pentru aceasta "intruziune in situatia interna a Chinei". Armata de Eliberare a Poporului, publicatie asociata Partidului Comunist din China, este de parere ca acuzatiile americanilor sunt o tentativa de a submina China in relatiile sale cu alte state.

Canalele media controlate de partidul de guvernament din China insista chiar asupra faptului ca SUA este un "imperiu al hackingului", iar retelele sale de spionaj sunt utilizate pentru intarirea pozitiei SUA in raportul de puteri global.

Razboiul rece electronic a inceput - SUA vs. China

Soarta unui viitor razboi rece electronic

Americanii acuza hackerii chinezi si de atacuri catre cele mai mari trusturi de presa din SUA, iar ideea unui razboi rece electronic intre cele doua tari a fost vechiculata chiar de seful Google, Eric Schmidt.

In cel mai recent volum al sau, in care Schmidt il ataca si pe Julian Assange, CEO-ul Google prevede un dezavanataj clar pentru SUA intr-un astfel de conflict intre hackeri. Ideea ca SUA ar putea raspunde cu aceeasi moneda atacurilor IT ale Chinei este respinsa de Schimdt, care crede ca americanii sunt limitati de "fair-play" si ca nu vor ataca digital prea curand China in acelasi mod sustinut.

Sursa: Business Insider

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: razboi cibernetic hacking china sua vs china razboi rece electronic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google