O companie a pus la punct o harta real-time a atacurilor cibernetice

de Bogdan Constantinescu | 27 iunie 2014

Ati tot auzit nenumarate povesti despre cum internetul este plin de hackeri si despre cum online-ul este un camp de batalie pe care rezista doar cel mai puternic.

De asemenea, probabil ca ati citit sute de pagini despre aceste lucruri, despre cum urmatorul razboi va fi mai degraba online, decat offline, si despre cum SUA si China se bat cu spor pentru cyber-suprematie. De-acum, prin intermediul uneo companii de securitate care a produs o harta real-time a atacurilor existente, puteti vedea ca razboiul dus este mai puternic ca niciodata.

Harta, realizata de compania Norse, arata cine ataca pe cine si ce modalitati de atac foloseste, folosind date sosite de la Pentagon, Google sau alte eventuale tinte ale unor atacuri.

Daca o veti privi, veti vedea ca majoritatea atacurilor vin din China si SUA, si ca SUA este de departe cea mai atacata tinta din online.

Desigur, probabil ca la "atac" sunt incluse si alte evenimente, insa harta va poate face o anumita idee despre ceea ce se intampla zilnic din acest punct de vedere.

Sursa: Extreme Tech

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atacuri cibernetice razboi cibernetic harta atacurilor cibernetice
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google