Numarul de atacuri cibernetice cu malware financiar a crescut enorm in 2013

de Redactia Hit | 23 aprilie 2014

Infractorii cibernetici incearca din ce in ce mai mult sa obtina acces la conturile online ale utilizatorilor, potrivit studiului "Financial cyber threats in 2013" realizat de Kaspersky Lab.

Anul trecut, numarul de atacuri cibernetice care au implicat malware financiar a crescut pana la 28,4 milioane – cu 27,6% mai mult decat in 2012.

Programele create pentru a sustrage informatii financiare includ Troieni bancari, keyloggere si doua categorii de malware relativ noi – unul care fura din portofelele Bitcoin si un altul care descarca programe care genereaza crypto-monede.

Activitatea mixta a programelor care vizeaza Bitcoin a devenit unul dintre motoarele din spatele evolutiei atacurilor cibernetice din 2013. Un alt factor a fost descoperirea unui numar de vulnerabilitati periculoase utilizate de catre infractori pentru a-si pune in aplicare atacurile cibernetice prin intermediul popularei platforme Java.

Cea mai mare proportie de infractiuni cibernetice de tip financiar au fost descoperite in Afghanistan, Bolivia, Camerun, Mongolia, Myanmar, Peru, Turcia si Etiopia, unde acest tip de amenintare a fost implicata in mai mult de 12% dintre incidentele malware.

In plus, a existat un nivel ridicat de activitate si in segmentul de malware mobil, in 2013 fiind inregistrata o crestere exploziva a numarului de aplicatii mobile capabile sa fure bani din conturile bancare ale utilizatorilor. Numarul acestor tipuri de amenintari regasite in colectia Kaspersky Lab a crescut de aproape 20 de ori de-a lungul anului trecut. Majoritatea atacurilor au vizat utilizatorii de smartphone-uri Android.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: malware financiar victime malware 2013 evolutie malware financiar kaspersky studiu malware
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google