NSA, la un pas de a crea un calculator care ar putea sparge orice cod

de Redactia Hit | 3 ianuarie 2014

Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) este la un pas de a crea un "calculator cuantic" capabil sa decripteze aproape toate codurile, potrivit documentelor dezvaluite de fostul consultant Edward Snowden.

Calculatorul la care lucreaza NSA ii va permite sa sparga codurile informatice care protejeaza secretele bancare, medicale, informatiile guvernamentale sau din lumea afacerilor.

Marile companii din domeniul informatic, cum ar fi IBM, isi urmaresc de mult timp obiectivul de a crea calculatoare cuantice care vor permite exploatarea puterii atomilor si moleculelor, crescand astfel in mod considerabil rapiditatea si securitatea calculatoarelor.

Cu toate acestea, expertii sunt de parere ca este putin probabil ca NSA sa fie pe punctul de a crea o asemenea masina fara ca oamenii de stiinta sa fie la curent.

Cumpara sisteme de securitate de pe The HIT Shop

"Pare putin probabil ca NSA sa fie atat de avansata in raport cu companiile civile fara ca cineva sa stie", a declarat pentru Washington Post Scott Aaronson de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Cititi mai mult despre "NSA, la un pas de a crea un calculator care ar putea sparge orice cod", pe Ziare.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: supercomputer nsa national security agency calculator cuantic secret bancar spionaj nsa ibm sisteme de securitate
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google