NSA a spionat si peste 100.000 de computere offline. Niciunul nu se afla in SUA

de Redactia Hit | 15 ianuarie 2014

Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA) a reusit, cu ajutorul unei tehnologii bazate pe unde radio, sa spioneze si computere care nu aveau conexiune internet, potrivit unor informatii facute publice de Edwuard Snowden si preluate de New York Times si BBC.

Potrivit documentelor citate, NSA a spionat peste 100.000 de computere offline. Si mai interesant este faptul ca toate masinile vizate de specialistii NSA se afla in afara Statelor Unite. Mai exact, tintele agentiei americane au fost computere din Rusia si China (apartinand armatei), iar, dupa cum sustin cei de la NSA, au mai fost vizate si masini folosite de carteluri de droguri.

Tehnologia folosita de NSA se refera la mici circuite conectate la PC-urile tinta (inclusiv prin clasicul USB), capabile sa trasmita informatii prin unde radio.

Pana de curand se credea ca unica metoda de securizare a unui computer fata de eventuale atacuri (iar actiunile NSA pot fi clasificate ca atacuri informatice) era deconectarea de la internet. Iata insa ca noile dezvaluiri contrazic aceasta idee.

Scandalul se afla abia la inceput, mai ales ca metoda folosita se traduce prin implicarea directa a unor agenti NSA care au montat aceste dispozitive. Tehnologia de spionaj electronic nu este noua, insa probabil ca nimeni nu se astepta la o asemenea amploarea a operatiunii NSA.

Purtatorul de cuvant al Agentiei americane a facut deja cateva declaratii pe marginea subiectului, precizand ca niciun computer-tinta nu se afla pe teritoriul SUA: "Operatiunile NSA sunt concentrate si desfasurate exclusiv asupra unor organizatii de spionaj straine si reprezinta un raspuns adecvat situatiei".

Vineri, presedintele american Barak Obama va prezenta punctul de vedere al Administratiei SUA asupra activitatilor NSA si va propune, probabil, cateva restrictii care vor viza metodele si motivatia colectarii de date si comunicatii de catre NSA.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: servere nsa romania spionaj nsa interceptari nsa spionaj cibernetic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google