Microsoft: un malware poate prelua controlul asupra conturilor de Facebook

de Redactia Hit | 14 mai 2013

Microsoft a lansat o atentionare pentru utilzatorii care folosesc Mozilla si Chrome si care sunt, potrivit companiei, in pericol sa li se sparga conturile de Facebook.

Malware-ul, detectat intial in Brazilia, este mascat sub forma unei extensii Google Chrome si sub forma unui add-on Mozilla Firefox. Evident, avand in vedere ca "alarma" de securitate a fost "trasa" de Microsoft, care are toate motivele sa incerce sa-si atraga useri pentru Internet Explorer, v-ati putea gandi ca avem de-a face cu o campanie. Din pacate, nu este asa, malware-ul este intr-adevar periculos.

Trojan:JS/Febipos.A, cum a fost denumita amenintarea informatica, lucreaza intr-un mod banal, se arata in cel mai recent raport de securitate al Microsoft. Malware-ul incearca sa se actualizeze (in acelasi mod in care o face si o extensie de Chrome, de exemplu), iar tocmai de aceea detectia este mai grea. Daca este instalat, malware-ul scaneaza computerul pentru a determina daca exista vreun cont activ de Facebook, iar in cazul in care gaseste unul, poate prelua controlul asupra activitatilor precum sharing, like, poate posta comentarii etc.

Unele versiuni ale trojanului pot posta chiar anumite mesaje provocatoare (in portugheza, dupa cum scriu cei de la CNET). Microsoft nu a dat mai multe amanunte referitoare la modul concret in care se instaleaza malware-ul si nici la cate masini ar fi infectat pana acum. Compania afirma insa ca desi in acest moment trojanul posteaza mesaje in portugheza, visurul ar putea fi modificat usor pentru a plasa mesaje in alte limbi.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: trojan facebook extensie chrome extensie chrome facebook add on firefox facebook malware facebook microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google