Microsoft: Windows Vista si Windows 7, mai "predispuse" riscului malware decat Windows XP

de Radu Eftimie | 12 mai 2014

Cel mai recent raport de securitate al Microsoft sugereaza faptul ca Windows 7 si Windows Vista sunt mai expuse riscului de infectare cu malware decat Windows XP.

O astfel de afirmatie, mai ales in conjunctura renuntarii la suportul de securitate pentru Windows XP, este cat se poate de interesanta. Microsoft ofera si cateva cifre. Computerele care ruleaza Windows XP au avut o rata de infectare de 2,42 la suta in ultimul trimestru al anului trecut, fata de 3,24 rata inregistrata in acelasi interval de timp de catre Windows Vista. Windows 7 are, de asemenea, o rata de infectare de 2,59 la suta, mai mare decat Windows XP. Cel mai recent sistem de operare al companiei din Redmond sta cel mai bine la acest indicator: rata de infectare pentru Windows 8.1 este de doar 0,08 la suta (in timp ce Windows 8 are o rata de 1,73 la suta).

Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional

Raportul de securitate publicat de Microsoft mai releva faptul ca o crestere importanta a numarului de amenintari, implicit a riscului de infectare, a avut loc in ultimele doua trimestre ale lui 2013, iar cauza principala pare a fi familia de malware cunoscuta sub numele de Rotbrow si care pandeste sub acoperirea unor add-on-uri de browser.

Pe de alta parte, specialistii in securitate, citati de The Telegraph, afirma ca perioada vizata de Microsoft pentru raportul recent este si cea in care Windows XP inca primea update-uri de securitate. Cu alte cuvinte, pentru ca acum Windows XP nu mai beneficiaza de update-uri si suport de la Microsoft este de asteptat ca versiunea sistemului de operare sa devina din ce in ce mai vulnerabila in fata malware-ului.

Desigur, daca citim printre randuri, raportul este si o invitatie din partea Microsoft pentru potentialii clienti sa achizitioneze Windows 8.1.

Sursa: Microsoft

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows xp vs windows vista windows 7 sau windows 8 securitate windows 8 1 suport microsoft windows
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google