Hackerii chinezi au compromis proiecte militare secrete ale SUA

de Redactia Hit | 28 mai 2013

Tatonarea cibernetica dintre China si SUA a ajuns la un nivel periculos. Hackerii chinezi au accesat mai multe proiecte militare secrete ale armatei americane, dupa cum scrie Washington Post, publicatie care citeaza un raport dedicat Pentagonului, realizat de Departamentul American al Apararii.

Printre proiectele militare al caror statut secret a fost compromis de atacurile hackerilor chinezi se numara cele ale unor avioane si nave de lupta americane aflate in proiectare si dezvoltare. De asemenea, unele documente compromise in atacurile cibernetice se refera la sistemele de lupta (inclusiv F-35), dar si la drone si alte dispozitive de electronice si chiar la sistemul de aparare cu rachete al SUA, dupa cum mai precizeaza publicatia americana.

Raportul citat de Washington Post releva inca un aspect chiar mai ingrijorator pentru americani. Departamentul de Aparare al SUA recunoaste ca "DoD nu este pregatit sa raspunda impotriva acestei amenintari", referindu-se la atacurile informatice din ce in ce mai complexe.

Lucrurile devin si mai grave in conditiile in care analistii militari spun ca in multe cazuri, companiile private care colaboreaza cu Departamentul de Aparare al SUA pentru dezvoltarea de armament nu stiu ca sunt tintele unor atacuri cibernetice "decat in momentul in care FBI-ul vine si le bate la usa".

De cealalta parte, oficialii chinezi au negat permanent initierea unor atacuri cibernetice asupra SUA. Ramane sa vedem care va fi de aceasta data replica guvernului chinez fata de acest raport facut public de americani.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: strategie securitate online sua spionaj online china atac cibernetic sua dod atac china
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google