Hackerii au furat datele a 70 de milioane de clienti ai retailerului american Target

de Redactia Hit | 13 ianuarie 2014

Atacurile informatice prin care au fost furate datele personale a milioane de clienti ai retailerului american Target in perioada Sarbatorilor de iarna au determinat compania sa efectueze schimbari majore in sistemul de securitate.

Masura a fost anuntata de directorul executiv al lantului american de retail, Gregg Steinhafel, intr-un interviu acordat celor de la CNBC, citat de Reuters.

O aplicatie informatica prin care au fost furate aceste date, malware, a fost instalata pe POS-urile companiei, conform lui Steinhafel, care a precizat ca Target a colaborat cu autoritatile pentru a identifica cand a avut loc acest atac informatic.

Totusi, oficialul companiei americane de retail nu a dat detalii despre masurile luate.

"Suntem in mijlocul unei anchete si nu putem da mai multe detalii", a declarat directorul executiv al Target pentru CNBC.

Datele a cel putin 70 de milioane de clienti, furate

Compania a anuntat ca investigatiile desfasurate au descoperit ca hackerii au furat datele a cel putin 70 de milioane de clienti, aici fiind incluse numele, adresele de e-mail, numerele de telefon si agendele de adrese de e-mail.

Anterior, compania, care este al treilea retailer din SUA, a anuntat ca au fost furate datele de pe 40 de milioane de carduri de credit si de debit.

Cititi mai mult despre "Hackerii au furat datele a 70 de milioane de clienti ai retailerului american Target" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hacking target hackeri conturi retail
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google